Banner paardenhaar.jpg

Paarden

Over de paarden:   co-coaches van Nell

Paarden zijn haar grote passie in het leven. Onder het zadel of als koetsier met de paarden voor de wagen. Nell is heel blij dat zij dat in de Algarve nu ook allemaal kan doen. Op haar paard Ruud zwerft zij graag kriskras door de ruige Portugese natuur.

Nelllandelijk.JPG

Ruud

Ruud de witte co-coach, ik zagje in een flits vanuit de auto. De volgende dag ben ik je gaan zoeken. Ik vond je langs de weg, grazend aan een lang touw, zoals zoveel paarden in Portugal.

Je keek mij aan en ik was verkocht. Op dat moment besloot ik: jij wordt mijn nieuwe paard. De volgende dag zocht ik je weer op, samen met Inge. Toevallig, ja, wat is toeval, was je baasje er en ik mocht met je gaan rijden, je meenemen naar de ezels om je voor te stellen als nieuwe collega.

De volgende dag haalde ik je op in het veld en samen liepen we naar huis, of dat we dit al jaren samen deden. Vol vertrouwen liep je mee. Het rijden was erg leuk, jij was een een vrolijk “licht “ paard, met veel muziek (hinniken). Dat maakte me blij. Al snel mocht je bij de ezels in het veld, het gaf je rust en veiligheid. De eerste nacht sliep je al languit tussen de ezels.

We besloten je Ruud te noemen, naar je Portugese baasje. Inmiddels heb je laten zien dat je goede coach-kwaliteiten hebt en deze ook graag inzet. Ruud we zijn blij met je. Ruud is geboren in 2009,

Ras: Portugese kruising, (lusitano-arabier).

pien1.JPG

Pien

Pien de oranje kleurige Vos merrie. Inge heeft je het eerste gezien, je stond daar aan een touw tegen de berg aan. Opvallend was dat je witte stippen over je hele lijf had.

Je bent een stoere stevige merrie, geboren in 2004. Je keek erg op tegen Ruud, die grote extroverte ruin. Maar al snel werden jullie maatjes en lopen jullie met veel plezier samen voor de wagen.

Pien is meer introvert dan Ruud en dit geeft een mooie balans met coachen. Ze is wat afwachtender, maar oh zo lief. Nu ze al enige jaren bij ons is, is ze veel zelfverzekerder geworden.

veulen.JPG

Floortje

Er was niet op gerekend dat Floortje zou komen, ze kwam onverwachts op 11 april 2017, we wisten toen pas 3 weken dat Pien drachtig was.

En dan opeens is het veulen er! Zaterdagmorgen werd ik wakker van Catootje het muildier, zij balkte en/of hinnikte. In ieder geval zorgde zij ervoor dat ik wakker werd. Ik voelde en wist direct 'het veulen is er!' Toen ik aan kwam lopen zag ik Pien likken aan een prachtig diertje met het vlies nog om zich heen. Ik zag de ademhaling en was gerust, S-Nell naar Inge gerend en geroepen, 'het veulen is er!'

Daarna weer terug en daar stond de trotse moeder Pien, zorgzaam bij haar veulen. Het vlies heb ik weggehaald. Prachtig om te zien! Beetje helpen om de speen te vinden en even daarna loopt ze rond. Heel erg blij mee! Inmiddels hoort zij er al helemaal bij de kudde, Bram de hond is haar grote vriend en speelmaatje geworden.