cropped-oog (1).jpg

Basis Introductiecursus 'Ont-moet het paard'.

Basis-introductiecursus Ont-moet het paard voor volwassenen.

Ben je net als ik nieuwsgierig naar het wezen 'paard'? En heb je deze ervaring nog nooit beleefd? Dan is deze introductiecursus echt iets voor jou!

Paarden boeien mij al mijn hele leven en gaandeweg heb ik ervaren dat zij door elk masker heen kijken, niet alleen verdriet, maar ook moedeloosheid, angst en onzekerheid. Daarbij geven zij innerlijke kracht, rust en vreugde. Het paard reageert vooral op zijn omgeving. In de omgang dwingen paarden ons duidelijk te zijn.

Als je verbinding met een paard wilt , moet je in het hier en nu zijn. Het paard helpt je te gronden, te aarden, hierdoor kan een mooie verbinding / contact ontstaan. Een verbinding zonder oordeel.

Deze basis-introductiecursus bestaat uit verschillende delen:

  • Kennismaking met het paard : je kiest het paard dat je het meest aanspreekt. Daarmee gaan we aan de slag.

  • Verzorging : je gaat zien wat belangrijk is voor je paard. Signalen leren herkennen van het paard en over zijn en gedrag.

  • Grondwerk : binnen een veilige ruimte, je werkt vooral met je lichaam. Je moet ervaren hoe je het dier laat stoppen, te laten draven en te galopperen. Hierdoor raak je vertrouwd met het paard en niet onbelangrijk: het paard met jou. Met de juiste begeleiding van Nell zul je merken hoe leuk het is om met zo'n groot, krachtig dier te spelen. De diepe relatie tussen jou en het paard zorgt voor veel geluksmomentjes.

  • Leiden en : in de vorige oefening heb je de relatie met het paard gevoeld en die is nu helemaal op jou gericht. Een logische stap is dan leiden en volgen. Het paard en jij bouwen steeds meer vertrouwen op en daarna kunnen we de natuur in om obstakels te gaan overwinnen.

  • Rijden : Voordat je gaat rijden op een dier, moet je een band hebben opgebouwd, dat heb je gedaan met het grondwerk. Als je wilt is de volgende stap om je te laten dragen door het paard. Je kunt kiezen voor lekker stappen in de ruige natuur van ons achterland of juist in een hoger tempo over onze spannende, smalle paden draven en galopperen.

  • Koetsentocht : Met plezier trekken onze 2 stoere paarden onze menwagen kris kras door de natuur of brengen je naar het dorp.

  • Zelfs bij maanlicht is dit een mogelijkheid!

Aan het einde van deze cursus in de natuur, in het licht en de zon gesnuffeld aan wat paarden zo bijzonder maakt: hun trouw en loyaliteit, ja hun speelsheid. Ben je nieuwsgierig geworden: Neem contact op met ons op.